Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης


Την επιδότηση των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, προβλέπεται η ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Η πρόταση αυτή, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία

Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.
      
Επίσης, θα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο (περί τα 35 τ.μ.), που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια. Ακόμα, θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες.
      
Με βάση τους άξονες αυτούς, η εν λόγω πρόταση προβλέπει πως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας, το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου. 

Μ' αυτό τον τρόπο, ο στόχος είναι κάθε νοικοκυριό να προμηθεύεται το αναγκαίο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, χωρίς στην πραγματικότητα να επιβαρύνεται από την εξομοίωση του φόρου.

Πηγή 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου