Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας


Στοχευμένα βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

«Για το πρόβλημα της ρευστότητας δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά μπορούν να γίνουν ουσιαστικά βήματα», επισήμανε ο υπουργός. Τα βήματα αυτά, εξήγησε, περιλαμβάνουν:
    • Στοχευμένες παρεμβάσεις στον επενδυτικό νόμο, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.
    • Απλοποίηση των διαδικασιών για το ΕΣΠΑ ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις.
    • Ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ ώστε τα κονδύλια να φθάσουν το ταχύτερο στους τελικούς αποδέκτες.
Όσον αφορά στις επενδύσεις, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τις οποίες ο υπουργός τόνισε ότι είναι θέμα διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, η οποία δεν θα είναι εύκολη καθώς το ειδικό φορολογικό καθεστώς που θα ισχύει σε αυτές αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι με τις ΕΟΖ δεν ζητάμε χρήματα από τους εταίρους αλλά να μας δοθεί η δυνατότητα να προσελκύσουμε επενδύσεις, σεβόμενοι το εργασιακό καθεστώς, αλλά με άλλα επιμέρους κίνητρα.

Πρόταση για σύσταση ειδικού σώματος δίωξης του παρεμπορίου, κατέθεσε από την πλευρά του πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κ. Μίχαλος, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των συναρμοδιοτήτων. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η πρόταση θα εξετασθεί και πρόσθεσε ότι για το παρεμπόριο «υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, αλλά δεν υπάρχουν αντίστοιχα αποτελέσματα».


Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου