Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Έργα πνοής ύψους €32 εκατ. στην Αλόννησο


Σε έργα στην Αλόννησο περιόδευσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών και να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές. Ο κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από το δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε το έργο της λιμνοδεξαμενής στην Καστανιά που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, όπως και το ταχυδιυλιστήριο του Δήμου Αλοννήσου.
Παράλληλα στα πλαίσια της παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αλοννήσου τεχνική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων και η απορροφητικότητά τους.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr περιφερειάρχης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης των έργων και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων των βαθμίδων διοίκησης μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με χωροθέτηση στην Αλόννησο υπάρχουν ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 32 περίπου εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά είναι σημαντικά στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα γιατί μοχλεύουν την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός ώστε οι διαδικασίες υλοποίησης να προχωρούν γρήγορα και τα έργα αυτά να αποδοθούν γρήγορα στους πολίτες».

Αναφορά έγινε απ’ τον κ. Αγοραστό και για το κλειστό γυμναστήριο της Αλοννήσου για το οποίο τόνισε ότι ξεμπλόκαρε η διαδικασία με τον εργολάβο και η Περιφέρεια απ’ την πλευρά της έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες πληρωμές για τη συνέχισή του. Ακόμη σημείωσε ότι προχωρούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για δημοπράτηση τα δυο έργα που αφορούν στο Σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού όπως και εκείνο του βιολογικού καθαρισμού το Δήμου Αλοννήσου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ετοιμάζονται για υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας τα έργα που αφορούν στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βότσι ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο το ΣΧΟΟΑΠ Αλοννήσου όσο και το έργο που αφορά στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου βόρειων Σποράδων.

Κατά την περιοδεία τον περιφερειάρχη συνόδευαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Ζ. Αναγνώστου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βλάϊκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φίλλιπος Χήρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναλυτικά τα ενταγμένα έργα με χωροθέτηση στην Αλόννησο είναι η εκπόνηση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δ. Αλοννήσου 128.829 ευρώ, Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού 7.094.341 ευρώ, ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων στους οικισμούς Πατητήρι, Βότση και χώρα Αλοννήσου 9.293.026 ευρώ, προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου 3.834.500 ευρώ, τεχνική βοήθεια του Δήμου Αλοννήσου 50.000 ευρώ, κατασκευή λιμνοδεξαμενής και αγωγού μεταφοράς Καστανιάς Αλοννήσου 7.983.508 ευρώ, επιχειρησιακό σχέδιο για την κατασκευή υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων στις Σποράδες 1.500.000 ευρώ και ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των νησιών της Θεσσαλίας 2.500.000 ευρώ.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου