Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτάχυνση διαδικασιών χρηματοδότησης Μικρο-μεσαίων Επιχειρήσεων ΜμΕ


ΕΣΠΑ
Η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, των χρηματοδοτήσεων μέσω του Νέου Επενδυτικού Νόμου (Ν. 3908/2011) και του ΕΤΕΑΝ, η ρύθμιση του θέματος των τραπεζικών δανείων και το θέμα του Τειρεσία συζητήθηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Πιο συγκεκριμένα:
    • 1Για το ΕΣΠΑ: Συζητήθηκαν προτάσεις των τραπεζών για απλοποίηση των διαδικασιών και περιορισμό της γραφειοκρατίας, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίζονται θετικά από το υπουργείο.
    • 2Για το ΕΤΕΑΝ: Θα γίνουν σύντομα νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να απεμπλακεί η διοχέτευση των κεφαλαίων ύψους €1,2 δις του ταμείου, στην αγορά. Στόχος των παρεμβάσεων θα είναι να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες, με σεβασμό πάντοτε της Κοινοτικής Νομοθεσίας.
    • 3Για τον Νέο Επενδυτικό Νόμο: Στο πλαίσιο των στοχευμένων παρέμβασεων που ετοιμάζονται, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλακούν πιο ενεργά οι τράπεζες στη διαδικασία έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, με στόχο να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευελιξία.
    • 4Για τη ρύθμιση των δανείων και τα θέματα του Τειρεσία, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή με την ΕΕΤ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο ως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου