Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σύντομα η προκήρυξη του νέου προγράμματος ΠΕΠ ΕΣΠΑ


ΠΕΠ
Μέχρι τέλους του έτους, αναμένεται η πολυπόθητη προκήρυξη του νέου προγράμματος "ΠΕΠ" του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη τύπου που διενεργήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την 11/10/2012 σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για το ΕΣΠΑ, παρουσιάστηκαν οι βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου, οι οποίες αφορούν:
      • 1Την επιτάχυνση των ρυθμών απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
      • 2Την απλούστευση των διαδικασιών αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013.
      • 3Την αναθεώρηση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου, ώστε να μην απολεσθούν κονδύλια, αλλά και να κατευθυνθούν οι πόροι στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απασχόληση των νέων.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα είναι στην αγορά (μέχρι τέλους του έτους) ο νέος κύκλος προκήρυξης κρατικών ενισχύσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων (πρόγραμμα ΠΕΠ), συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των €500 εκατ.
Τέλος, προς την ενίσχυση αυτή, μεταφέρονται €300 εκατ. από τον τομέα «Ψηφιακή Σύγκλιση»προς το πρόγραμμα της Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου