Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στην αγορά 5 δράσεις του ΕΤΕΑΝ


Ταμείο Επιχειρηματικότητας
Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται 5 δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω χαμηλότοκων δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκότατους όρους, με επιτόκιο από 3,6% έως 4,5% μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.
Συγκεκριμένα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στοχευμένες δράσεις όπως π.χ. επενδύσεις που θα ενταχθούν στο Νέο Επενδυτικό Νόμο (Ν. 3908/2011), επενδύσεις που έχουν σχέση με την Εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, επενδύσεις που αφορούν Θεματικό Τουρισμό, Αφαλάτωση, Πράσινες Υποδομές & Εφαρμογές, ΑΠΕΔιαχείριση Απορριμμάτων, επενδύσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, της Εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακόλουθες 5 δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ:
Παράλληλα, έχει παραταθεί για το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος«Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών».
Πρόκειται για το πιο ευνοϊκό προϊόν στην ελληνική αγορά, αφού καλύπτει μέσω της εγγύησης βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων (δηλαδή την αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών με σκοπό την παραγωγή και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων), με την χρήση μεσομακροπρόθεσμων δανείων διάρκειας 6 ετών και με περίοδο χάριτος 2 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου