Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας


Ταμείου Καινοτομίας
Τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης την14/6/2012.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο Καινοτομίας θα ενισχύσει καινοτόμες, δυναμικές επιχειρήσεις (κυρίως υψηλής τεχνολογίας), με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Έτσι, μέσω του Ταμείου Καινοτομίας θα χρηματοδοτηθούν καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.
Παράλληλα, βασική επιδίωξη του Ταμείου Καινοτομίας αποτελεί και η παρακίνηση ιδιωτών επενδυτών να προμηθεύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια σε εταιρείες που τα αναζητούν, για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας.
Επιλέξιμες ενέργειες του Ταμείου Καινοτομίας, είναι η χορήγηση κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανάγκη προσέλκυσης:
    • 1Προλειτουργικών κεφαλαίων (από 40.000€ έως 250.000€€/επενδυτικό σχέδιο).
    • 2Κεφαλαίων εκκίνησης (από 250.000€ έως 1.500.000€€/επενδυτικό σχέδιο).
    Το συνολικό κεφάλαιο του Ταμείου Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει τουλάχιστον σε €30 εκατ., εκ των οποίων €21 εκατ. αντιστοιχούν στη δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες επενδυτές.
    Μέσα στους επόμενους δύο (2) μήνες, το Ταμείο Καινοτομίας σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές που θα επιλεγούν μετά από δημόσια πρόσκληση, θα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαχειριστή των κεφαλαίων σε καινοτομικές επιχειρήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου