Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων


Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων
2228 επενδυτικά σχέδια ανέργων και επιχειρήσεων εγκρίθηκαν την 4/5/2012 με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», συνολικού ύψους €73 εκατ.
Συγκεκριμένα στη πρώτη δράση του εν λόγω Προγράμματος (Σχέδια στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων & νέων επιχειρηματιών σε φάση start up), εντάχθηκαν 1626 επενδυτικά σχέδια, ενώ στην δεύτερη δράση (Ολοκληρωμένο Σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων) εντάχθηκαν 602 επενδυτικά σχέδια.


Το σύνολο των επιλεγέντων επιχειρηματικών σχεδίων και στις δυο δράσεις δημιουργούν 3500 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Η μεγάλη απήχηση του Προγράμματος οδήγησε στην ανάγκη για εξασφάλιση πρόσθετων πόρων κατά €40 εκατ. Η ένταξη επιπλέον έργων αναμένεται αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αύξηση του εν λόγω κονδυλίου.

Το σύνολο των ενδιαφερομένων (επιλεγέντες, επιτυχόντες και αποτυχόντες) θα ενημερωθείεγγράφως. Οι επιλεγέντες μετά την επίσημη ενημέρωση τους θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως προβλέπεται από την προκήρυξη σε διάστημα έως δυο (2) μηνών, προκειμένου να ενισχυθεί το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα καλύπτει το 100% του προβλεπομένου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου