Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αύξηση Π/Υ για digi-mobile, retail, lodge & content


digi-mobile
Aνακοινώθηκε την 10/5/2012 από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» η τροποποίηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων digi-lodgedigi-contentdigi-retail και digi-mobile, σύμφωνα με τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 1450/Β’/2-5-2012).

Οι δράσεις κρατικών ενισχύσεων digi-mobiledigi-retaildigi-content και digi-lodgeυλοποιούνται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) και χρηματοδοτούνται κατά 80% από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από Εθνικούς πόρους.
Ειδικότερα, η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε ‘έξυπνες’ συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (digi-mobile αυξάνεται σε 30.150.000€ από 15.000.000€ που είχε ορισθεί αρχικά (ΦΕΚ B 2651/9.11.2011).
Οι πίνακες με τις αιτήσεις συμμετοχής που εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους.
Όσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου για την Υλοποίηση Ψηφιακών Επενδύσεων (digi-retail η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης διαμορφώνεται σε98.776.783€.
Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, αυξάνεται η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση καθώς και για τα ΠΕΠ «Μακεδονίας - Θράκης (Δυτική Μακεδονία)» και«Κρήτης & Νήσων Αιγαίου», γεγονός που θα επιτρέψει την ένταξη επιπλέον προτάσεων επιχειρήσεων στη δράση.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» έχουν ενταχθεί από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα 2.161 επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό €98,5 εκατ. και συνολική δημόσια δαπάνη €57,2 εκατ.
Όσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (digi-content η νέα συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 16.643.081,45€. Με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση αυξάνεται η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για το ΠΕΠ Αττικής και ξεκινά η διαδικασία ένταξης όλων των αιτήσεων των επενδυτικών σχεδίων που είχαν κριθεί ως επιλαχούσες.
Στη δράση digi-content έχουν ενταχθεί 212 επενδυτικά σχέδια από ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού €26,1 εκατ.
Τέλος, με την αντίστοιχη σχετική Υπουργική Απόφαση η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση«Ενίσχυση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη Δημιουργία Διαδικτυακών Τόπων Προβολής και Συστημάτων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (digi-lodgeδιαμορφώνεται σε 34.430.135,95€.
Επισημαίνεται ότι η τροποποίηση του προϋπολογισμού για τη δράση digi-lodge δεν έχει καμία επίπτωση στην κατάσταση των ενταγμένων και επιλαχόντων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη δράση.
Στο πλαίσιο της δράσης digi-lodge έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα 1.500 επενδύσειςενισχυόμενου προϋπολογισμού €22 εκατ. από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί επιχορηγήσεις ύψους €10 εκατ. Η διαδικασία πληρωμών είναι συνεχής, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων και οι επιχειρήσεις ενημερώνονται απευθείας για τις διαδικασίες εκταμίευσης των επιχορηγήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου